Praktijk informatie

Werkwijze

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis met elkaar. We doorlopen samen het proces van zicht krijgen op de impact van het verlies, een belangrijke voorwaarde voor herstel. Gedurende het gesprek bepalen we samen de verdere aanpak.
In de gesprekken die volgen neem ik je mee in de verschillende visies op rouw en rouwprocessen, ondersteun ik je en help je bij het vinden van eigen antwoorden op verlies. Regelmatig zullen we de aanpak bespreken en waar nodig bijstellen. Samen zorgen we er voor dat het verlies een plek kan krijgen in het leven. Voor het vinden van een weg in het veranderde leven staat geen duur. Dat ontdekken we gaandeweg.

Afspraken

Consulten vinden plaats in het rijksmonument ‘Klooster Dolphia‘.  Afspraken zijn op de volgende dagen en tijden:

Woensdag 9.00 – 18.00 uur
Vrijdag 9.00 – 18.00 uur

Op zaterdag en in de avond is in overleg mogelijk.

Vergoeding

Voor begeleiding van verlies- en rouwverwerking heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Afhankelijk van de zorgverzekering kan mogelijk (een deel van) de kosten terug gevraagd worden.

Vergoedingen vinden plaats vanuit de aanvullende verzekering onder de noemer ‘alternatieve geneeswijzen’ en komen niet ten laste van het eigen risico.

Op de site van NVPA staat een overzicht van zorgverzekeraars en welke vergoeding zij bieden. Informeer ook altijd bij je eigen zorgverzekeraar of vergoeding binnen jouw polis mogelijk is.

Via je werkgever kan je ook in aanmerking komen voor een vergoeding. Informeer hiervoor bij je werkgever.

Tarieven

De kennismaking is €40,- en duurt ongeveer 30 minuten, elk vervolg consult is €85,- en duurt ongeveer 60 minuten.

Prijzen zijn per persoon en vrijgesteld van BTW. Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd. Een afzegging minder dan 24 uur van tevoren, wordt volledig in rekening gebracht.

Geregistreerd bij het Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotheraeuten en Agogen (NVPA) en bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Beide instanties stellen kwaliteitseisen aan de aangesloten praktijken. Verder bestaat er een klacht- en tuchtregeling. Voldaan aan de eisen Wet Kwaliteit, Klacht en Geschillen Zorg (WKKGZ).