wie ik ben

Marjolein Otto

Wie ik ben

De rode draad in mijn carrière is omgaan met rouw en verlies. In het werk als verpleegkundige is mijn interesse altijd uitgegaan naar psychosociale zorg. Deze interesse in combinatie met mijn specialisatie in oncologie komen goed samen in mijn werk als oncologieverpleegkundige, waarin ik als casemanager mensen begeleid met de diagnose kanker. Daarnaast heb ik rouwbegeleidingskunde aan de Hogeschool Utrecht gevolgd en ben ik afgestudeerd als rouwtherapeut.
De drempel hulp te vragen is soms moeilijk te nemen en gedachten als ‘het heeft tijd nodig’, ‘vrienden en familie bieden toch al steun’ en ‘het is tijd om het gewone leven weer op te pakken’ helpen daar niet bij. De verhalen van mensen hebben mij doen besluiten een eigen praktijk te openen en daarmee de drempel te verlagen. Met als doel mensen te helpen rouw en verlies mee te nemen in hun leven.

Verlies

Verlies kent veel verschillende vormen. Meestal denken we eerst aan het verlies van een dierbare, maar ook verlies van gezondheid, een lichamelijke functie, een baan, een relatie of het gedwongen moeten loslaten van een kinderwens kunnen rouw met zich meebrengen. Met het ene verlies kunnen we goed omgaan, het andere laat een diepe wond achter.

Over je verlies praten kan helpen. Je verhaal vertellen kan opluchten of leiden tot nieuwe inzichten. Als je vrienden en familie niet kan of wil belasten uit angst voor de pijn van verdriet, kan praten met een zorgverlener fijn zijn. Dat hoeft geen maanden van therapie te zijn, soms kan een aantal gesprekken al voldoende helpen om het verlies te aanvaarden en het te integreren in je verdere leven.

about 1
about 2

Kennismaken

Loop je ook rond met een verhaal na persoonlijk verlies en wil je graag een luisterend oor en begeleiding?
Ik help je graag een stap verder op weg naar het leren leven met het verlies in je leven.

Bel 06 – 26 33 65 33 

Of stuur een mailtje naar info@marjoleinotto.nl.

about 3